2021-02-22

1971. Inauguració de l'edifici de la Biblioteca de Sils

Aquest 2021 es compliran 50 anys de la inauguració de l'antiga Biblioteca de Sils, el dia 19 d'octubre de 1971.

Aquell mateix dia s'inauguraven els pisos dels mestres (actuals Llar de Jubilats i pisos dels joves) i la Llar d'Infants. 

La construcció d'aquest complex fou un dels principals resultats del mandat de l'alcalde Jaume Pastells, el qual també va impulsar altres obres de modernització del municipi que van afectar des de l'urbanisme fins a les festes populars, passant per l'esport i la cultura.

Aquest edifici de la Biblioteca fou destruït al cap de vint anys de la seva inauguració per tal de fer lloc pel nou Ajuntament, el qual va passar a allotjar el servei de la Biblioteca en el seu interior, tal com ja havia succeït amb anterioritat al 1971.

En els darrers anys, però, es va anar fent evident que aquella ubicació no li permetia prestar els serveis ni oferir els espais que actualment esperem trobar en una biblioteca moderna i popular.

Per això l'any 2019 l'Ajuntament va adquirir i adequar uns baixos a l'altra banda del passeig. Des d'aleshores la Biblioteca de Sils ha pogut encetar una nova etapa plena de possibilitats.

 
Els infants i els veïns de Sils mentre esperen la comitiva de les autoritats per procedir a la inauguració.


Mossèn Martirià Torras beneeix l'edifici acompanyat de la resta d'autoritats, entre les quals Jaume Pastells (amb bastó).
Interior de la sala de lectura de la Biblioteca. Era tan nova que fins i tot hi havia espai als prestatges!
 
També disposava d'una sala per a reunions, en la qual s'hi trobaven les associacions municipals o bé els veïns i veïnes que organitzaven actes populars.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per les vostres opinions o esmenes. Procurarem contestar-vos així que puguem.